Läktarmötet

Läktarmöte – Malmö Arena 16/1 2018 kl 18.30
På mötet medverkade 32 supportrar samt Linda Magnusson, Marcus Larsson och Patrik Sylvegård från Malmö Redhawks.

Sylvegård har ordet
Patrik berättade att spelarna verkligen uppskattar det stöd vi ger, både på hemmaplan och bortaplan.
Laget spelar bättre på hemmaplan om det är bra tryck i arenan, och han tog som exempel Skellefteåmatchen där publiken var en mycket stor del av vändningen.

Flaggor
Vid tidigare läktarmöte bestämdes att mittdelen av ståplats skall vara en levande sektion. Detta innebär att man i mitten av ståplats får lov att vifta med flaggor under hela matchen. Står man med en flagga måste man ta hänsyn till andra och se till att ingen får något i huvudet eller liknande. Vill man inte stå
bland flaggorna får man ställa sig lite längre ut på kanten. På bortamatchen får man känna av om det funkar att vifta med flaggor, då alla arenors bortasektion ser olika ut. Väljer man att vifta med en flagga så måste man så klart även här ta hänsyn till andra som finns på sektionen.

Det kom även upp en önskan om att göra nya flaggor att vifta med under matcherna. Detta är något som Redhawks Supports styrelse redan pratat om och skall ta upp igen så att det förhoppningsvis blir genomfört rätt så snart.

Ståplats
Fr o m matchen mot HV71 23/1 kommer det kommer att finnas en capoplatta på ståplats, enligt löften från Malmö Arena. Den kommer då att placeras på ståplats mittsektion. På mötet kom vi överens om att de nedersta raderna i mitten kommer att spärras av. Detta görs för att flytta klacken lite högre upp, och därmed ge den en bättre chans att höras.
Det kom även upp en önskan om att göra en banderoll med supporterklubbens namn och höken, som kan synas under alla hemmamatcher. Redhawks Supports tifogrupp kommer att ta tag i detta och vi är tacksamma för all hjälp – med såväl idéer som utförande.

Sittplats
Generellt upplevs att sittplats är svårare att få med i sånger och ramsor, men om man fokuserar mindre på vad andra inte gör och mer på vad man själv gör och kan göra tror vi att det kommer att sprida sig en positivitet på läktaren som också sprider sig ner till spelarna på isen. De som var med på mötet som sitter på sittplats gör sitt bästa för att höja stämningen under matcherna, men ser gärna att ännu fler bidrar.
Det finns även många som klagar på att priserna på sittplats är dyra, men på mötet framkom att biljettpriserna i Malmö är bland de lägsta i SHL, och att de billigaste platserna oftast finns kvar till försäljning längst.

Övrigt
För att kunna utveckla flagg- och tifoarrangemangen runt matcherna hade det underlättat om supporterklubben hade en lokal där material kan förvaras och tifon tillverkas, gärna i närheten av Arenan.
Finns det någon som kan tänka sig hyra ut en dylik för en rimlig peng vänligen kontakta Redhawks Support via e-mail info@rs96.se eller via pm på Facebook.